5 Şubat 2014 Çarşamba

Carte Dor ürünleriyle neler yaptım neler

Herkese merhabalar

Bugünkü yazım Sendeinceldavette bizlere hediye edilen Carte Dor ürünleriyle ilgili. Ailemiz tatlı yemeyi çok sevdiği için hemen denedim ve annemlerin beğenisine sundum bu güzel tatlıları :)


İlk önce Volcano  Çikolatalı Sufleyi yaptım. Kutunun içinden kalıplar da çıkıyor o yüzden zahmetsiz bir tatlı. Kutudan bir de çikoatalı karışım çıkıyor. Tek yapmanız gereken şey sütle karışımı karıştırıp kalıplara koymak. Bu bebekler sadece 10 dk pişince işte bu hale geliyoor:


Volcano yaparken dikkat edilmesi gereken şey şu: 10 dk tutun diyor. Fakat bizim fırın biraz güçlü olduğundan 10 dk fazla geldi. Üzerleri çatlayınca fırından alırsanız o içerisindeki akışkan kıvamı yakalarsınız. Ben tam 10dkya ayarladım fırını fakat içi çok akışkan değildi.  Ama tadı enfesti!


Bir başka gün ise Kazandibi yaptım. Üzerini yakmaya gerek kalmayan pratik kazandibi bu. Kutunun içinden iki poşet çıkıyor. Biri sütle karıştırmanız gereken harç. Diğeri ise üzeri için sos. Muhallebi kısmını pişirdikten sonra bir kaba alıyorsunuz ve sonrasında sosu üzerine eşit bir şekilde dağıtıyorsunuz. İşin ilginç kısmı sos sıcak muhallebiyle temas edince o meşhur simsiyah kazandibi görüntüsü oluşuyor.


Evet görüntü yanık gibi fakat tatta bir yanık şeker kokusu yok. Ben kazandibinin en çok o karamelize olmuş şeker kısmını seviyorum o yüzden benim için yakarak yapılan kazandibi hala bir adım önde :)


Eveet gelelim en özene bözene yaptığım tatlıya yani pastama :) Çikolata sosunu yanlışlıkla çekmişim Cartedor Çikolatalı Krem Şanti kullandım onun yerine ama fotoğraflamayı unuttum. Önce çikolatalı kek karışımını yaptım. Yine çok pratik bir tarif. Sütle karıştırıp fırınlıyorsunuz, zahmetsiz.


Kekin arasına vanilyalı puding koydum. Katı olsun diye sütünü az koydum. Pasta kremanız yoksa puding pratik bir öneri :) Daha sonra krem şantilerle süsledim pastamı ve sonuç böyle oldu işte. Acemiyim süsleme konusunda ama tadı gayet güzeldi :)


Sizler de pratik tatlı arıyorsanız mutlaka markette Carte Dor standına uğrayın derim. Her damağa hitap edebilecek çeşit çeşit tatlılar bulabilirsiniz. Benim yaptıklarım böyleydi. Süslemedeki acemiliğim affola :)

Siz hangi Carte Dor ürünlerini kullanıyorsunuz?

Sevgiler 
Kırmızı Lale


6 yorum:

  1. oyyyy afiyet olsun kuzummm hepsi harika görünüyor valla ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Canım harika tatlılar yapmışsın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. harika gorunuyorlar ellerine sağlık canım mimledim seni :)

    YanıtlaSil
  4. Tatlım harikasın hepsini bitirmişsin eline sağlık :))
    Geriye bir meyveli tatlılar kalmış :))

    YanıtlaSil