31 Temmuz 2014 Perşembe

Sephora Precision Sponge

Herkese merhabalar
Umarım mükemmel bir bayram geçirmişsinizdir :)
Çok uzun zamandır yazamıyorum, farkındayım. Mezuniyet, iş bulma telaşı, ev arama, taşınma, balo vs derken boşladım biraz buraları, affola. Özlemişim buraları sizleri ve yazı yayınlamayı diyorum ve lafı uzatmadan bugünkü yazımın kahramanını sahneye alıyorum. 



Bu gördügünüz akça pakça yumurtamsı arkadaş Sephora Precision Sponge oluyor. Kendisini yaklaşık 8 aydır kullanmaktayım. Bu fotografı ilk aldıgım zamanlarda çekmiştim. O kadar çok kullanıyorum ki bu süngeri şu an ne kadar temizlersem temizleyeyim bu ilk günkü beyazlıgını yakalayamıyorum.

Antibakteriyel ve lateks olmayan bir ürün bu sünger. Öncelikle belirtmeliyim ki Beauty Blender kullanmadım hiç ve ikisini karşılaştıramayacagım. Bu sünger öncesinde fondöten fırçasıyla uygulardım fondötenimi ve kapatıcımı. Fakat daha önce de söyledigim gibi uzunca bir süredir sadece bu süngeri kullanıyorum. Islatıp nemini aldıktan sonra yüzüme uyguluyorum genelde.

Evet, genel olarak süngeri severek kullandım fakat muhtemelen aynısından almam tekrardan. Diger markaların süngerlerini de denemek istiyorum. Ama fırça mı sünger mi derseniz ben süngerle fondöten, kapatıcı sürmeyi daha çok sevdim açıkçası.

Öncelikle sevdigim özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Kesinlikle çizgi çizgi bir görüntü bırakmıyor. Fondöteni yüze emiştirmede çok başarılı. Tombik alt kısmıyla geniş alanlara, sivrimsi(!) üst kısımla ise daha dar ve ulaşması güç alanlara uygulama yapabiliyorsunuz. Fondöten fırçası ve elle uygulamaya göre daha iyi bir sonuç aldım ben. Normal süngerlerden biraz daha sert bir yapısı var. Bu özelligini birçok insan sevemeyebilir ama ben süngerin yapısını seviyorum. Beklenenin aksine bu sünger ıslatılınca şişmiyor. Sert yapısından kaynaklanıyor bu sanırım. 

Gelelim olumsuz yanlarına... Öncelikle normalden daha fazla ürün gerekiyor. Büyük bir kısmını sünger resmen emiyor. Bu hem ürünün gereksiz yere kullanımına hem de süngeri temizlerken zorlanmaya neden oluyor. Şöyle ki süngeri temizlerken kadar çok fondöten akıyor ki üzülüyor insan. 
Bir diger sorun ise dar alanlarda süngerin yetersiz kalması. Üst kısmı kesinlikle daha sivri olmalı ki dar alanlarda ince uygulamalar yapabilelim. 

Sonuç olarak uygulama performansı olarak iyi ama yapısal özellikleri açısından vasat bir ürün bence. Bu arada fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 16tl civarındaydı. 

Sevgiler


2 yorum:

  1. ben beauty blender kullanıyorum canım o gelene kadar eklips in süngeri ile idare ettim evet hani eklips süngeride fena değil ama beauty blender elime geçtiginden beri elim hiç fırçalara gitmiyo desem yeridir

    YanıtlaSil
  2. Tatlim ben de beauty blenderi almayi dusunuyorum zaten. Herkes bayiliyor ona. Biraz daha hevesimi alip bu sungerden onu deneyecegim hemencik :) opuyorum seni kocaman :*

    YanıtlaSil