5 Mart 2014 Çarşamba

Eğlenceli Mim :)

Herkese merhabalaar
Sevgili Yasminalife beni mimlemişti geçen hafta ve bugünkü yazımı da "Eğlenceli Mim"e ayırdım. Bakalım eğlenceli mimde ne gibi sorular varmıışş :)

1- İlk kez makyaj yapmaya kaç yaşında başladın?

Lisede sadece kalem çekerdim ve bana yakışmadığını düşündüğüm için(bir tek kalem çekersen tabii ki mucizeler yaratmasını beklemezsin, bunu sonradan öğrendim :)) çok süremedim. 40 yılda bir filan. Tam anlamıyla makyajla buluşmam ise üniversite yıllarımda oldu. Özellikle blog açtıktan sonra daha da bir ilgilenmeye başladım doğal olarak :)



2-Aldığın İlk Makyaj Malzemesi Neydi?

Catherine Arley pudra almıştım. Lisede annemin kalemlerini kullanırdım ama kendim gidip aldığım ilk makyaj malzemesi pudra olmuştu. Tabii bir sorun kaç defa kullandın diye toplasan 5 filandır :)

3-En sevdiğin renk nedir?

Bu sorunun cevabını blogumun adını gören herkes tahmin edebilir sanırım: kırmızı :) Kırmızı dışında yeşili de çok severim. Hatta bilgisayarım bile minnak yeşil bir netbook :)

4- Stilini nasıl tanımlarsın?

Spor şık diyebilirim sanırım. Bol kazaklar, tshirtler giymeyi severim. Altına da dar pantolonlar ya da tayt. Bu ikili olunca kendimi çok rahat hissediyorum. Bir de salaş hırka eklendiğinde bu listeye değmeyin keyfime efendim:) Çizme çok severim kışın. Yazın da bez ayakkabılar vazgeçilmezim. Son zamanlarda altın renkli aksesuarlara takmış durumdayım özellikle takılarda. 

5- En sık alışveriş yaptığın 3 mağaza?


Favori mağazam tarzı bir şeyim yok sanırım. Ama Koton ve H&M'deki tarzları seviyorum. Bu iki mağazada kendime kolaylıkla bir şeyler bulabiliyorum. Ama mesela Bershka'da çok zor buluyorum. Her şeyin beli bir karış. Ay depresyona giriyorum oradaaa :D

6- Hayatında aldığın en pahalı giysi neydi ve kaça aldın?

Hiç bilemedim şu an ya düşündüm de çizmeye çok para vermişimdir muhtemelen. Giysi olarak da lise 1deyken çok dandik bir bluze 50tl vermiştim. Yani yaklaşık 9sene öncenin 50tlsini düşünün :) İncecik bir tshirtümsü saçma bir şeydi :D

7- Hayatın boyunca kullandığın en başarılı kozmetik ürünü hangisidir?

Loreal'in Superliner Ultra Precision Black kesinlikle.Hem çok kalıcı hem de incecik sürülebiliyor kolayca

8- Cilt tipin nedir?

Yağlı, çok yağlı, bol yağlı :D

9- Makyaj alışverişine aylık ne kadar bütçe ayırıyorsun?

Hiç hesap yapmadım ama 100tlyi geçmez sanırım. Bir ay çok fazla makyaj malzemesi aldıysam diğer ay kendimi frenlemeye çalışıyorum.

10- En çok tercih ettiğin kozmetik mağazası nedir?

Watson's ilk göz ağrımdı fakat artık çok fazla bir şey bulamıyorum Watson'sta o yüzden Gratis'e yöneldim.

11- Severek takip ettiğin yabancı makyaj blog/vlog var mı?

Yok maalesef düzenli olarak takip ettiğim.

12- Makyajda favori markan hangisi?

Kesinlikle The Balm. Her Gratis'e gidişimde ay ne tatlılar, ay canıım deyip duruyorum :) ve eminim tek değilim bunu yapan :)

13- Bakım rutinin nasıldır?

Öncelikle makyajımı çıkarmadan uyumamaya çok özen gösteriyorum. Bu konuda birçok yardımcılarım var. Vichy 3'ü 1 Arada Makyaj Temizleyici Süt'ü severek kullanıyorum (Yazısı için TIK) Makyaj temizleme mendillerini kullanıyorum. Severek kullandıklarımdan biri olan Cala Makyaj Temizleme Mendillerinin yazısı için TIK. Cildimi şu sıralar Sendeinceldavet te bizlere hediye edilen Acnecinamide Peeling Scrubla temizliyorum. Sonrasında yine Sevinççiğimin blogger buluşmasında hediye edilen Bebak Yağlı Ciltler için Toniği uyguluyorum. Son olarak da yoğun aknelerimden dolayı Acnefug uyguluyorum. 

Eveet bir mim yazısı daha yazmanın haklı gururunu yaşarken beni bu güzel mimle karşılaştıran Yasminalife'a sonsuz teşekkürler. Life of Yasmina'nın eğlenceli mim yazısını hala okumadıysanız da TIK :) 
Ve ben de Tek Aşk A'yı ve Selen'in Evcilik Oyununu mimliyorum :)


9 yorum:

  1. Çokkk güzel ve çoook eğlenceli olmuş gerçekten. :) Darısı benim başıma :) Bende istiyorum bu mimden :)
    http://www.seleninevcilikhayati.com

    YanıtlaSil
  2. Aaaa sen de yaz o zaman canım mim yazısıı :) Seni de mimlemiş olayım, olmaz mı kiiii :) Hem söz bir dahakine seni mimleyeceğim :*
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ahahaahh Tamam :) Sözü kaptım. Bilmem olurmu ki?

    YanıtlaSil
  4. Olur tabii ki canıım :) Bu işin kuralı kaidesi yok :)

    YanıtlaSil
  5. Tamam Ozaman :) Teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil
  6. Tatlımmmmm bayıldım mim yazına çok teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiim, beni mimledigin icin ben tesekkur ederim sana esaas :*

      Sil
  7. Stilini nasıl tanımlarsın bölümünde tamamen beni anlatmışsın resmen! Son zamanlarda altın renkli aksesuarlara olan düşkünlük bile kelimesi kelimesine aynı benim halimle :D Çok sevdim blogunu ve hemen takibe aldım! :)

    Bana da beklerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vintage witch o kadar mutlu etti ki beni bu yazdigin kocaman kalpler gelsin sana :) ben de takibe aldim canim blogunu :) sevgiler ve opucukler :)

      Sil