13 Ekim 2013 Pazar

Novocrin- Extrait Dora Saç Sarartici

Bayram tatiline basladigimiz bu guzel pazar gununden herkese merhabalaar :)
Genelde insanlar bayramlarda veya bu tip tatillerde blog yazamiyorlar fakat ben evde oldugumdan cok daha rahat yazi yazabiliyorum. Yurtta blog yazisi yazmak beni zorluyor acikcasi. 
Sizlere bugun yazin sadece 4 ya da 5 defa kullandigim ve mukemmel etkisini gordugum bir urunden bahsetmek istiyorum. 



Yazin sac renkleri deniz ve gunesten dolayi zaten acilir. Fakat bir iki ton daha acilsin derseniz Novocrin'in papatya ozlu Extrait Dora spreyi yardiminiza kosuyor. İki senedir Watsonsa her gidisimde elim bu urune kayiyordu fakat her seferinde kararsiz kalip alamiyordum. 22yasindayim ve sacimi hic boyamadim. Dogal gelmiyor bana boya ve kendi sac rengimi de cok seviyordum. Fakat bu yaz ufak bir arastirma yaptim internette bu urunle ilgili ve deneme karari aldim. 

Devamını oku




Mayis ayinda almistim. İki ya da uc defa dus sonrasi kullandim ve sac kurutma makinasiyla fon cekerek kuruttum. Bir anda fark etmedim ama sacim yavas yavas acilmaya baslamisti. Haziran basinda bir defa denizden cikip sacima siktim spreyi ve sacim gunesle kurudu. İnanmayacaksiniz ama o son oldu ve iste sonuc:



Saclarim resimde gordugunuz gibi acildi. Denizden dondugumde o gun cok farketmedim renginin degistigini ama dus sonrasi aynaya baktigimda degisiklik gercekten gozle gorulebiliyordu. Sacimi goren arkadaslarim basta boyattin mi diye soruyorlardi sonra detayli inceleyince yoo bu boya degil diyorlardi. Cevremdekiler tarafindan da begenildi yeni sacim ve mutluyum.

Begendigim Ozellikleri:
Saclarim ince telli fakat cok yipratmadi saclarimi. Bu benim icin cok buyuk bir arti.

Sari boya gibi durmuyor ve boyaya kiyasla daha dogal duruyor (bence)

Bir iki kullanimla cabuk sonuc elde edebiliyorsunuz. 

Kalici. Saclariniz uzadikca dipten gelen eski saclarinizin rengi baya koyu geliyor. 

Sac diplerime de siktim spreyi ve kepek ya da kasinti yapmadi. 

Aman dikkat:

Boya olmayan saclarda kullanilirsa etki ediyor. 

Saciniz simsiyahsa acilmasini beklemeyin. Ya da acilsa da sararmasini beklemeyin. 

Tek olumsuz yani bence sacin guneste parlamasi. Yani bence bu olumsuz bir ozellik cunku dogalligini kaybediyor sac ve adeta boyali gibi parliyor. Anneme gore de saclarim canli ve parlak duruyormus guneste. Bu da bir bakis acisi tabii :)

Guneste durdukca renkte acilma oluyor. Spreyi sikmasaniz da, uyarmakta fayda var. 

Fiyati 30tl civariydi. Watsonstan almistim. 30tl cok onun yerine boyatirim diyorsaniz bu size kalmis, hakli olabilirsiniz :) 

Sevgiyle kalin
İyi bayramlaaar :)
Kirmizilale


16 yorum:

  1. cok guzel bir urune benziyor ilk kez gordum:) bana olmaz sanırım bende boya var, gulegule kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim boyali saclar kullanamaz yaziyordu. Yarisi duruyor daha sanirim onumuZdeki yaz da acacagim tekrardan :) tesekkurler tatliim :)

      Sil
  2. Alto ay once boyamistim sacimi kullansam Ne olur ki :(

    YanıtlaSil
  3. @adsız: Üzerinde boyalı saçlarda etki etmeyeceği yazıyordu. Yani garanti veremem saç rengini açacağına dair maalesef canım :/

    YanıtlaSil
  4. ben kullandım henüz etkisini bilmiyorum ama saçıma sıkarken elime de sıçradı.elimde beyaz beyaz lekeler oldu .geçer mi acaba bunlar?

    YanıtlaSil
  5. Ben lisede yani 2004 yilinda kullaniyordum bunu kumral saclarim ve acik kumrala sari isiltili bir sacim olmustu. Suan yine kullaniyorum saclarimda balyaj da var ama daha da aciyor yani. Boyadan kasit koyu bir renge boyadiysaniz kotu aonuc olabili

    YanıtlaSil
  6. @tubaegil ben elimle yedirmiştim saçlarıma ve böyle bir reaksiyonla karşılaşmamıştım. Alerjik bir reakiyon olabilir. Saç deriniz de bu tarz bir tepki verebilir, belki de ürünü kullanmayı bıraksanız iyi olabilir. Sonuçta doktor degilim ve bunlar nacizhane görüşlerim. Umarım ciddi bir şey degildir ve geçmiştir. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. @mahfiruz aaa bunu ögrenmem çok iyi oldu çünkü bu ürünle ilgili çok fazla soru alıyorum. Bu bilgiyi iletecegim, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba bloğuna ve saç rengine kesinlikle bayıldım o kadar doğal duruyor ki görünce ağzım açık kaldı çok yararlı bir yazı olmuş :) Saçlarım koyu kahve rengi ama ben koyu kumral tonlarında bir renk istiyorum ve senin de dediğin gibi kesinlikle boyatmak ve yıpratmak istemiyorum daha önce peroksit denedim ve saçlarım uçlara doğru koyu bakır tonlarında oldu malesef. Saçımı uzatmak istediğim içinde kestiremiyorum bahsettiğin ürünü kullansam uçlarda ki bakır tonlarını daha da açık bakır mı yapar acaba bir de koyu kahve yani doğal kısımlarımı sarıya doğru açar mı yoksa saçım koyu renk olduğu için yine bakır tonlarını mı elde ederim ne yapmalıyım sence ?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba.. :) Ben saclarimi bir kere boyadim. Saclarim boyamadan once koyu kestaneydi, acik kestane oldu. Ben bu urunu alsam, saclarimda bir acilma olsa, sence acik kestane renklerine doner? Simdiden tesekkur ederim.. :) *.*

    YanıtlaSil
  10. @adsız öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim :)
    Eğer saç renginiz benimkine benzerse sarıya dönme ihtimali çok yüksek tabii ki güneşe çıktığınız takdirde. Eğer güneşe çıkmayıp saç kurutma makinesiyle açayım derseniz işte o zaman bakır oluyor esas. (denedim gördüm :)) Ben bi deneyin derim çünkü benim saç rengim de çok çok açık kahve değildi. Bahsettiğiniz gibi koyu kumraldı. Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiler

    YanıtlaSil
  11. @sevvalbunlu Ben boyasız saçta denedim. O yüzden boyalı saç ile bu ürünü kullanmayı deneyimlemedim maalesef. Fakat yukarıda bazı arkadaşlar boyalı saçlarına uygulamışlar ve saç renklerinin sarıya dönük olarak açıldığını söylemişler. Denemekten zarar gelmez bence. Çünkü bir gün bile sıkıp güneşe çıksan etkisini gösteriyor hafiften :)

    YanıtlaSil
  12. bende denemek isterim bu ürünü

    YanıtlaSil
  13. Bende denedim bu urunu sizdede degisim baya olmus, benimde bu paylasimima bakarsaniz cok sevinirim. :)
    http://sanatinsaklisirlari.blogspot.com.tr/2014/11/novocrin-extrait-dora-125ml-papatya.html

    YanıtlaSil
  14. Hi do u know how can i order this product to athens greece? Canbot find international selling if this product... nowhere....pls help me.. i have used it once and novocrin dora is fantastic asimina@lampada@hotmail.com

    YanıtlaSil
  15. Hi do u know how can i order this product to athens greece? Canbot find international selling if this product... nowhere....pls help me.. i have used it once and novocrin dora is fantastic asimina@lampada@hotmail.com

    YanıtlaSil