4 Temmuz 2013 Perşembe

Yüz maskeleri ve peelingler

Merhabalar
Sizlere bugün bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştığım Natura Theraphy'nin jeotermal volkanik kilden oluşan yüz maskesinden bahsedeceğim. Cilt bakım rutinimde maskenin yeri çok büyük ve mümkün oldukça çeşitli maskeler denemeye çalışıyorum taa ki cildime mükemmel uyanı bulana kadar.

Çok uzunca bir süre ben de herkes gibi Garnier'ın Saf ve Temiz 3ü bir aradayı maskeyi kullandım. İlk paketini gerçekten çok severek kullanmıştım. Özellikle maske olarak kullanmayı tercih etmiştim ben ve maskeyi yıkadıktan sonra yüzümdeki beyazlamayı ve yumuşamayı çok seviyordum fakat ikinci paketi aldığımda belki de çok uzun süredir kullandığım için olsa gerek aynı etkileri görmemeye başladım ve yeni bir maske ya da peeling arayışına geçtim.

Garnier sonrası Yves Rocher'nin aşağıda resimde gördüğünüz maskenin peelingini kullandım ve pek memnun kalmadım. Evet cildimin temizlendiğini hissediyordum ama bu sadece 5 dakika sürüyordu sonrasında yine yağlı cildim ortaya çıkıyordu. Anlayacağınız yine bulamamıştım istediğim maskeyi/peelingi.


Kil maskesi ararken arkadaşım Natura Therapynin jeotermal kil maskesinden bahsetti ve hemen aldım. Fiyat olarak da oldukça hesaplı. Toz kili alayım suyla karıştırayım derdine son veriyor bu maske. Kimyasal herhangi bir katkı maddesi olmaması da maskenin güzel yanlarından bir diğeri. Yüzü sıkılaştırıcı, kızarıkları giderici ve sivilceleri yok edici etkisi olduğu yazıyor üzerinde. Ayrıca bir spa ürünü olurmuş kendileri. Buraya kadar her şey güzel hazır bir kil maskesi yani sonuç olarak. Fakat çok çok dikkat edilmesi gereken bir konu var. Bu jeotermal bir maske yani yüzünüzü ısıtıyor. Ben ilk kullanışımda üzerinde 10dakika tutun diyordu 12-15 dakika civarı tuttum iyice kuruması için ve maskeyi yıkadığımda yüzüm tanınmayacak haldeydi. Kıpkırmızı olmuştum ve bu kızarıklıklar parça parça doğum lekesi gibi olmuştu. Ne yapacağımı bilemeden ayna karşısında yarım saat geçirdim ve sonunda cildim normale döndü. Ama hayatımın en stresli yarım saatlerinden birini yaşadım diyebilirim. Aman dikkat hanımlar 10 dakikadan fazla asla tutmayın cildinizde. Sonrasında uzun bir süre kullanmaya korktum. Şu sıralar da 5 dakika filan tutuyorum cildimde korkudan ama cildimi yumuşak yaptığını söyleyebilirim.


Jeotermal maske ile yüzümü yaktıktan sonra dediğim gibi uzunca bir süre o maskeyi kullanamadım ve kısa bir süre beni idare edecek küçük bir maske arayışına geçtim. Bu sürede Watsonstan mud therapy serisinin aloe veralı maskesini kullandım ve cildime hiçbir etkide bulunmadığını gördüm. Sadece hafiften temizliyor ama bu temizlemeyi zaten günlük kullanılan cilt temizleyici köpükler de yapıyor. Çok yüzeysel temizliyor yani bu maske. 


Anlayacağınız henüz herhangi bir maskeden çok çok memnun kalamadım. Hala arayışlarım sürüyor ama içlerinde en iyisi Natura Theraphynin jeotermal volkanik kil maskesi(her ne kadar ilk denememde yansam da). Peki sizler maske ve peeling olarak neler kullanıyorsunuz?

2 yorum:

  1. bende demim fazla tutmusum.yüzümde kipkirmizi oldu ins gecer

    YanıtlaSil
  2. bende demim fazla tutmusum.yüzümde kipkirmizi oldu ins gecer

    YanıtlaSil