23 Şubat 2014 Pazar

Cala Collagen Makyaj Temizleme Mendilleri

Herkese merhabalar

Birçoğumuza makyaj temizleme rutini işkence gelir. Tüm o yorgunluğun üzerine makyajı çıkarmak yüzü temizlemek, toniklemek falan filan uzun iş gerçekten. Ama bazen insanın canı çok fazla uğraşmak istemiyor ve tam bu zamanlarda makyaj temizleme mendilleri imdadımıza koşuyor. Makyaj temizleme mendillerini evde mutlaka bulundururum. Çünkü gerçekten çok pratikler. 4 ya da 5 markanın makyaj temizleme mendilleri var elimde. En çok kullandığım ve içerisinde son 1 tanesinin kaldığından başlayarak tek tek yazacağım.

Bugünkü konuğumuz Cala Collagen Makyaj Temizleme Mendilleri. İçerisinde 30 tane mendil bulunuyor ve şimdiye kadar kullandığım en ıslak yapıdaki makyaj temizleme mendili. Normalde bu tür mendillerin ağzı açılınca muhakkak kuruma oluyor fakat bu mendiller oldukça ıslak.


Göz ve ten makyajını çıkarmakta başarılı buluyorum. Fakat ben waterproof ürünler kullanmıyorum bu yüzden waterproof ürünlerdeki etkisini bilemiyorum.

Herhangi bir yanma ya da tahrişle karşılaşmadım.Kokusunu çok sevdim ve yanlış hatırlamıyorsam toplam 4 çeşidi var bu mendillerin. Bendeki kolajen olanı.

İçerisinde maalesef paraben var. Çok da doğal içerikli bir ürün değil ne yazık ki.

Ben makyaj temizleme mendili kullanımı sonrası yüzümü tekrardan yıkayıp arındırıyorum her zaman ama dediğim gibi hiç haliniz yoksa çok pratik.

Ürün Gratislerde 3.75 gibi bir fiyata satılıyor.

Sevgiler

Kırmızı Lale :)

22 Şubat 2014 Cumartesi

Gunun ojesi #9

Herkese bu puslu gunden merhaba
Su siralar is bulma arayislarinda oldugumdan blogumla ilgilenemedim cok fazla. Gonlunuzu almak icin de en yakin zamanda bir cekilis baslatiyorum, buradan mujdeyi de vermis oldum :) 

Bugunku konumuz ise #sendeinceldavet te cok sevgili sponsorumuz Essence tarafindan bizlere hediye edilen sahane paketten cikan 115 numarali Red Ahead oje. Uzunca bir sure tirnaklarima siyah, bordo gibi koyu renk ojeleri yakistiramadim nedense. Fakat su siralar vazgecilmezim oldu diyebilirim koyu renk ojeler. 


Oje muhtesem bir bordo. Biraz kahverengiye calan bir bordo bence. Fircasi kalin, surusu kolay. Firca izi birakmiyor gordugunuz gibi. 


2 kat surunce rengini veriyor. Top coatla birlikte gayet kalici oluyor. 


Bu da isik vuruncaki hali. Kisacasi ben bu muhtesem bordoya bayildim ve sık sık kullaniyorum. Begenenleri Essence reyonlarina dogru alalim diyorum o zaman :)  

Aranizda benim gibi bordo tutkunlari var mi? Essence ojeleri hakkinda neler dusunuyorsunuz? 

Sevgiler
Kirmizi lale:)

7 Şubat 2014 Cuma

Mim - Sevgililer Günü

Herkese merhabalar
Malum Sevgililer Günü yaklaşıyor, herkeste bir telaş :) Canım Biricitim beni mimlemiş ve sizlere sevgililer günü ile ilgili soruları cevaplayacağım elimden geldiğince. Biricite de çok çok teşekkürler beni mimlediği için :) eveet sorular şöyle efendim:

1- Sevgililer günü sizin için önemli mi?

Sevgiyi yalnızca özel günlerde ifade etme taraftarı değilim. Sizin için özel insan yanınızdaysa zaten her gün sevgililer günüdür size:) Ama sevgililer gününde de insan özel ya da farklı bir şeyler bekliyor tabii ki :)



2- İyi sevgili tanımı sizce nasıl olur?

Öncelikle o özel insanın varlığı size huzur vermelidir.  Beraber vakit geçirmekten hoşlanmalısınız. Birbirinizi anlamalısınız ve yeri geldiğinde karşılıklı tolere edebilmelisiniz yani birbirinize uyum sağlamalısınız. O insanın hayatınızdaki varlığı size güç vermelidir ve birbirinizin her zaman yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Eğer bu ilişki kurulursa siz de karşınızdaki insan da iyi sevgili ve hayat arkadaşı demektir. Bir diğer önemli konu da güven tabii ki. Birbirinize gözünüz kapalı güvenebilmelisiniz ve hem sevgi hem de saygı duymalısınız. Çok klişe gelir bu sözler ama bir insan size tüm bunları hissettirebildiği an anlıyorsunuz ki tüm bunlar olması gereken şeyler aslında.

3 - Eşiniz ya da sevgiliniz bu günü unutsa ya da önemsemese tepkiniz ne olurdu?

Eğer bir taraf bu tarz şeyleri önemsiyorsa diğer taraf da onu hayal kırıklığına uğratmamak için küçük bir şey yapabilir. Bu o günü önemsemek değil yol arkadaşını, sevgilini, eşini önemsemektir.

4- Sevgililer gününde size ne hediye alınsın isterdiniz?

Karşımdaki insanın alacağı her hediye, söyleyeceği her şey benim için en büyük hediyedir. Spesifikleştirip illa bunlar olmalı demeye gerek yok bence :)

5- Sevgilinize ne hediye alacağınıza karar verdiniz mi?

Bu soruyu pas geçiyorum :)

6- Sevgililer gününü nerede nasıl kutlamak isterdiniz?

Bilmem hiç düşünmemiştim ama birlikte yemeğe çıkmak hoş olabilir.

7- Evli kişiler de sevgililer gününü kutlamalı mı?

Evli olmak sevgili olmamak değildir ki aşk, sevgi ve saygı devam ettiği sürece evli insanlara her gün sevgililer günü :)

8- 70 yaşında bir çiftin sevgililer gününü kutlamak için sizin de olduğunuz mekana gelmiş görseniz ne düşünürdünüz?

Onlar adına mutlu olup darısı başıma derdim herhalde :)

Bu mimi yapmadılarsa eğer
Makyajayenibaşlayankızı ve Audreyinşekerlerini mimliyorum :)

Sevgiler
Kırmızı Lale


6 Şubat 2014 Perşembe

Neden Iphone 5?

Herkese merhaba sevgili takipçilerim

Malum teknoloji çağındayız ve zamanı çok hızlı yaşıyoruz. Hızla akıp giden zamanı yakalamak için de teknolojiye başvuruyoruz. Benim bu konudaki en büyük yardımcım cep telefonum Iphone 5. Öncelikle sizlere neden Iphone 5’i tercih ettiğimden bahsetmek istiyorum. Benim bir cep telefonunda aradığım ilk özellik sorunsuz çalışabilmesidir. Iphone IOS işletim sistemine sahip olduğundan dolayı hem hızlı hem de çok sorun yaratmayan bir özelliğe sahip. Şimdiye kadar donma sorunuyla dahi karşılaşmadım. Tüm dosyalara, resimlere ve hatta oyunlara hızla ulaşabiliyorum ve geçişlerde de beklemiyorum.Bir diğer beğendiğim özelliği ise fotoğraf ve ekran kalitesi oldu. Özellikle IOS 7 ile eklenen filtreler sayesinde fotoğraflarıma efekt katabiliyorum, odaklama yapabiliyorum ve kaliteli fotoğraflar çekebiliyorum. Kısacası Iphone 5 ile anı yakalıyorum. 



Telefon tercih ederken olmazsa olmaz bir diğer özellik ise telefonun sağlamlığı. Ben telefonumu 1 seneyi aşkın süredir kullanıyorum ve herkes gibi ben de dikkatsizce davranım telefonumu çoğu kez düşürdüm. Bu düşmeler sonucunda işletim sistemiyle ilgili bir sorun olmasını bırakın fiziksel olarak dahi herhangi bir kırılma ile karşılaşmadım. Rakiplerine göre incecik olmasına rağmen sağlamlık konusunda benden tam puan aldı.Malum günün her dakikasında sevdiklerimizle iletişim halinde kalmayı istiyoruz. Apple ürünleri arasında ücretsiz mesaj gönderimini sağlayan Imessage özelliği ile hem kendi Apple cihazlarımız arasında hem de arkadaşlarımın Iphone ve Ipadleri ile ücretsiz mesajlaşma imkânını elde etmiş oluyorum ve iletişimimizi koparmamış oluyoruz.



Sonuç olarak bir cep telefonunda ya da tablette aradığınız özellik hız, sorunsuz çalışma, sağlamlık, mükemmel ekran ve fotoğraf kalitesi ise aradığınız ürün kesinlikle bir Apple ürünü. Ben bir senedir Iphone 5’imi sorunsuz kullanıyorum ve hiçbir zaman pişman olmadım telefonu aldığıma. Siz de bir Apple ürününe sahip olmak istiyorsanız Turkcell’in birbirinden avantajlı tekliflerine bakabilirsiniz ayrıca Turkcell’den faturanıza ek 24 ay vadeli seçenekle de kontratlı cihaz alabilirsiniz.http://www.turkcell.com.tr/cihazlar/akilli-telefonlar/iphone-5-16-gb?utm_source=kirmizilaleblog&utm_medium=blog&utm_campaign=1

Avon Mega Effects Maskara

Herkese merhabalar
Şu sıralar doktordan doktora koşuyorum. Blogumla ilgilenmek kafa dağıtmamı sağlıyor. Neyse çok dert yanmayıp yazıma geçeyim. Sizlere o meşhur tasarımıyla herkesi şaşırtan Avon Mega Effects Maskarayı anlatacağım. Aslında bu maskarayı uzunca bir süre önce Avon göndermişti bana ama anca yazabiliyorum yazısını. Elimde çok maskara var sırayla yazacağım hepsini inşallah maşallah :D 
Bu arada dün Mor Hastasında misafir kalemdim. Orada da favori maskaramla ilgili yazı yazım. Okumak için TIK. Buradan Mor hastasına da beni konuk ettiği için blogunda tekrardan teşekkür ediyorum :)


Gördüğünüz gibi ambalajı şık, renkler güzel. Alışılmışın dışında bir maskara tipi tabii ki.


Fırçayı tuttuğunuz yer kıvrılabiliyor. Sürüş şeklinize göre fırçayı bükebiliyorsunuz.


Dediğim gibi alışılmışın dışında bir maskara ve bu yüzden sürerken zorlanıyorum. Evet, el alışkanlığıyla daha düzgün sürer hale geliyorsunuz bir süre sonra. Ama ben yine de her seferinde bulaştırıyorum gözüme :) Yani öyle iki dakikada süreyim ve dışarı çıkayım diyebileceğiniz bir maskara değil.


Şimdi böyle olağanüstü bir tasarım olunca insan ister istemez bekliyor ki kirpikleri kaşlarına değsin ya da bir hamlede tüm kirpiklere maskara uygulansın filan ama tabii ki yok böyle bir durum :) Fikir güzel, şık duruyor hakkını yemeyeyim ama ne bileyim işte ne gerek vardı diyor insan. Elim normal maskaralara gidiyor ister istemez, daha kolay sürmesi  :)
Evet, sürüşü zor ama güzel yanları da var. Topaklanma yapmıyor mesela ve ayırıyor kirpikleri tek tek. Kolay kolay da akmıyor. Kirpikleri uzatmaktan çok hacim veren bir maskara bana göre. Benim kirpiklerim sık ama kısacık o yüzden daha çok uzatan maskaraları kullanmayı seviyorum NYX Doll Eye Mascara gibi. Resmen aşk yaşıyorum Nyx ile anlayacağınız üzere :)

5 Şubat 2014 Çarşamba

essence’ten Sevgililer Günü’ne özel: “love letters”


essence “love letters” özel koleksiyonu ile Sevgililer Günü’nde 
romantik anlar seni bekliyor! Nostaljik parçalardan, geleneksel aşk mektuplarından
ilham alan koleksiyon romantizmin doruklarına çıkarıyor. Hafif pastel tonlar ve zarif ışıltılı güzellik taneleri tüm iltifatları toplamanı sağlayacak. Altı renkli far paleti,
tırnakların için modaya uygun sınırlı sayıdaki damga seti ve şiirlerin için ilham verecek küçük not defteri gibi öne çıkan parçalardan oluşan bu özel koleksiyona aşık olacaksın!

Avrupa’nın en çok tercih edilen kozmetik markası essence, Sevgililer Günü’nde romantik anlara davet ediyor. Nostaljik tonlar ve pastel renkler essence’in özel “love letters” koleksiyonunda bir araya geliyor.
essence love letters far paleti
Hafif pastel tonlar, sıcak kahverengi ve koyu mürekkep mavisi… 6 farklı
renkten oluşan far paleti romantikten parti tarzına kadar pek çok stil sunuyor.
Farlar hafif bir inci ışıltısıyla parlıyor. Çantandan çıkarmayacağın far paletindeki
çift taraflı aplikatör de çok pratik.
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 13,00 TL


essence love letters çift taraflı göz kalemi
Bu sevimli ürün, göz kalemi ve sünger aplikatörü bir araya getiriyor.
Kolaylıkla uygulanıyor, süngerle dağıtılıyor. Yoğun ve kalıcı göz kaleminin
gece mavisi ve gümüş rengi bulunuyor.
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 5,00 TL


essence love letters jumbo kalem ruj
Kalem şeklindeki jumbo ruj dudakları şımartıyor. Dudakları hafifçe renklendirirken,
nefes kesici bir ışıltı da katıyor. Kalem rujun hafif pembe ve şeftali tonları bulunuyor.
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 8,50 TL

essence love letters aydınlatıcı pudra
Aydınlatıcı pudra hafif ışıltılı pigmentleri ile ciltte şeftali tonunda bir kusursuzluk
sağlıyor. Cilt, yeni aşık olmuşcasına ışıldıyor. Eşsiz aşk şiiri baskısı da son derece
 romantik.
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 11,25 TL



essence love letters oje
Renkli romantizm. Pastel pembe, cennet mavisi, şeftali, açık gri ve koyu
mürekkep mavisi tonlarındaki uzun süre dayanıklı 5 farklı oje ile göz alıcı
ellere sahip olunuyor. Koyu mavi oje, havalı damga tasarımları için çok uygun.
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 2,95 TL


essence love letters damga seti
essence love letters damga seti tüm tırnak tasarımı hayranları için ideal.
Koyu mavi ojeyi kullanarak kalpler, Eros’un oku ve diğer aşk mesajlarını
tırnaklara aktarmak mümkün.
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 10,25 TL


essence love letters pudra kağıt
Çantandaki dostun essence love letters pudra kağıt oluyor. Pudra kağıt
ciltteki fazla yağı emiyor ve içerdiği pudra ile cildi anında matlaştırıyor.
Sevimli paketi aşk mektuplarını hatırlatıyor.
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 7,75 TL

essence love letters anı defteri
İster bir şiir yaz, ister anılarını… Aşk mektubu temalı küçük not defteri
her şey için ideal. Geleneksel aşk mektupları için bile!
Tavsiye edilen raf satış fiyatı: 12,00 TL


essence “love letters” Şubat 2014 itibarıyla raflarda olacak.

*Bu bir basın bültenidir

Carte Dor ürünleriyle neler yaptım neler

Herkese merhabalar

Bugünkü yazım Sendeinceldavette bizlere hediye edilen Carte Dor ürünleriyle ilgili. Ailemiz tatlı yemeyi çok sevdiği için hemen denedim ve annemlerin beğenisine sundum bu güzel tatlıları :)


İlk önce Volcano  Çikolatalı Sufleyi yaptım. Kutunun içinden kalıplar da çıkıyor o yüzden zahmetsiz bir tatlı. Kutudan bir de çikoatalı karışım çıkıyor. Tek yapmanız gereken şey sütle karışımı karıştırıp kalıplara koymak. Bu bebekler sadece 10 dk pişince işte bu hale geliyoor:


Volcano yaparken dikkat edilmesi gereken şey şu: 10 dk tutun diyor. Fakat bizim fırın biraz güçlü olduğundan 10 dk fazla geldi. Üzerleri çatlayınca fırından alırsanız o içerisindeki akışkan kıvamı yakalarsınız. Ben tam 10dkya ayarladım fırını fakat içi çok akışkan değildi.  Ama tadı enfesti!


Bir başka gün ise Kazandibi yaptım. Üzerini yakmaya gerek kalmayan pratik kazandibi bu. Kutunun içinden iki poşet çıkıyor. Biri sütle karıştırmanız gereken harç. Diğeri ise üzeri için sos. Muhallebi kısmını pişirdikten sonra bir kaba alıyorsunuz ve sonrasında sosu üzerine eşit bir şekilde dağıtıyorsunuz. İşin ilginç kısmı sos sıcak muhallebiyle temas edince o meşhur simsiyah kazandibi görüntüsü oluşuyor.


Evet görüntü yanık gibi fakat tatta bir yanık şeker kokusu yok. Ben kazandibinin en çok o karamelize olmuş şeker kısmını seviyorum o yüzden benim için yakarak yapılan kazandibi hala bir adım önde :)


Eveet gelelim en özene bözene yaptığım tatlıya yani pastama :) Çikolata sosunu yanlışlıkla çekmişim Cartedor Çikolatalı Krem Şanti kullandım onun yerine ama fotoğraflamayı unuttum. Önce çikolatalı kek karışımını yaptım. Yine çok pratik bir tarif. Sütle karıştırıp fırınlıyorsunuz, zahmetsiz.


Kekin arasına vanilyalı puding koydum. Katı olsun diye sütünü az koydum. Pasta kremanız yoksa puding pratik bir öneri :) Daha sonra krem şantilerle süsledim pastamı ve sonuç böyle oldu işte. Acemiyim süsleme konusunda ama tadı gayet güzeldi :)


Sizler de pratik tatlı arıyorsanız mutlaka markette Carte Dor standına uğrayın derim. Her damağa hitap edebilecek çeşit çeşit tatlılar bulabilirsiniz. Benim yaptıklarım böyleydi. Süslemedeki acemiliğim affola :)

Siz hangi Carte Dor ürünlerini kullanıyorsunuz?

Sevgiler 
Kırmızı Lale


4 Şubat 2014 Salı

Biricitten gelen hediyeler

Herkese merhabalar
Bu bir teşekkür yazısıdır. Bugün sizlere blog hayatının bana kazandırdığı güzel insanlardan biri olan Biricitin yeri blogunun sahibi Yaseminciğimden gelen hediyelerden bahsetmek istiyorum. Aslında bu güzel, düşünceli hediyelerini birlikte cilt bakımına gittiğimiz gün vermişti ama anca vakit bulabildim yazmaya :) Biricit ile cilt bakım maceramızı okumadıysanız TIK :)


Hepsini çok severek kullanmaya başladım bile. Çok çok teşekkür ediyorum kendisine :) Severim seni fıstık :*
Hala bu tatlı hatunun bloguna uğramayan varsa sizi şöyle alayım TIK :)

Sevgiler
Kırmızı Lale

3 Şubat 2014 Pazartesi

Ne Okudum - Ruhi Mücerret

Herkese merhabalar
Beni instagramdan takip edenler bilir son zamanlarda sürekli Murat Menteş'in Ruhi Mücerret kitabından alıntılar paylaşıyorum. Kitap az önce bitti ve taze taze bir şeyler yazayım dedim hemen. Kitap kısa kısa bölümler halinde yazıldığından çok çabuk okunuyor ve her bölümün başında birer alıntı var o bölümde anlatılanlarla ilgili. Gerçekten şahane, altı çizile çizile okunacak bir kitap.


Eee övdün övdün kitabı da tam olarak ne anlatılıyor bu kitapta diyecek olursanız da; şöyle bir kitabın blurbune yani arka kapak metnine bakalım:

Dublörün Dilemması ve Korkma Ben Varım'ın yazarı Murat Menteş'ten doludizgin bir roman daha!
Sıkı tutunun!
İstiklal Harbi'nin son gazisi, 100 yaşındaki millî kahraman RUHİ MÜCERRET; bir dünya starına nasıl dönüşüyor?Zaten ecelin menzilindeyken, esrarengiz psikopat MASUM CİCİ'yi haklayabilecek mi?Mabet filozofu AVNİ VAV'dan daha neler öğrenecek?NAZLI HİLAL'e, 70 yaş farka rağmen nasıl açılacak?Ve son nefesinde kelime-i şahadet getirebilecek mi?Bir gözü mavi, diğeri kahverengi avare CİVAN KAZANOVA; elden düşme ruhunu, şeytana neden satıyor?Depremde yitirdiği SERPİL SİLAHLIPERİ'yi unutmayıp da ne yapacak?Marifetli afet FUJER FUJİ'den kaçarken neye yakalanacak?Kan kanseri yeğeni OZAN'ı hangi parayla tedavi ettirecek?Alınyazısındaki boşlukları neyle dolduracak?İntiharın eşiğinde tetikte beklerken, kimvurduya mı gidecek?Ziyadesiyle kahkaha ve bir nebze gözyaşı içeren bu serüvendetrenler gemilere çarpıyor.İstiklal Savaşı, 85 yıl sonra devam ediyor.Şakaklar matkapla deliniyor.Uçaklar düşüyor.Kaybedenler şampiyon oluyor.Ölüler diriliyor.Serseri kurşunlar uçuşuyor.Ve reklamlar, müşterileri ele geçiriyor!
"100 yaşından küçükseniz, bu romanı mutlaka okuyun!"Emrah Serbes

Kısaca, kitaba adını veren ana kahramanımız Ruhi Mücerret 100 yaşında bir İstiklal Savaşı gazisi ve onun başına gelen olayları okuyoruz. Kendi çocukları dahi ölmüş bir o sağ kalmıştır. Her bölümün sonunda Ruhi Mücerret mezar taşına yazdıracak yeni bir söz keşfediyor. Bu sözler sizi kimi zaman güldürüyor kimi zaman da düşündürüyor. Kitap 3 ana bölümden oluşuyor. Bu bölümlerin ikisinde anlatıcı Ruhi Mücerret diğerinde ise Cihan Kazanova. Ruhi Mücerret'in ilk bölümünde olaylar karmaşık görünse de Cihan Kazanova'nın anlatıcı olduğu bölümde tüm olaylar aydınlanıyor. Cihan Kazanova ise her bölüm sonunda "..... olmasaydı ben icat ederdim" diyor.

Kişisel görüşlerime gelecek olursak çok severek okuduğum bir kitap oldu ve Dublörün Dilemması ve Korkma Ben Varım da okunacaklar listemin en üst sırasındalar şu an. Anlatım çok akıcı, olaylar zekice kurgulanmış, eleştiriler ve değinilen noktalar çok güzel. Başlarda niye bu kadar reklam yapılıyor diye düşündürüyor ama sonlara doğru onun da sebebi ortaya çıkıyor. Bir başka göze çarpan kısım ise  karakterlerin isimleri: Ruhi Mücerret, Cihan Kazanova, Masum Cici, Avni Vav, Nazlı Hilal, Serpil Silahlıperi ve Fujer Fuji bunlardan bazıları. İsim ve soyisim seçimleri çok akıllıca. Kitabın kapak tasarımı da kesinlikle kocaman bir alkışı hak ediyor.

Çok da fazla spoiler vermeden yazımı burada noktalıyorum. Kısacası ben çok severek, bir solukta okudum kitabı. Aklınızda bulunsun derim.

Şu anda okuduğum kitap: Bir Psikiyatrisin Gizli Defteri
Bitince onunla ilgili de yazı gelecek.

Siz şu sıralar hangi kitapları okuyorsunuz? Bu kitabı okuyanınız var mı? Yorumlarınız benim için çok değerli :)

Sevgiler
Kırmızı Lale